Wie ijs eet In de winter heeft het minder koud
Het klinkt paradoxaal, maar toch is het in een bepaalde zin juist: door het gebruik van ijs voelt u de kou minder. Een onderzoek, dat "door experts van een universiteit in de Verenigde Staten is verricht, heeft geleid tot de conclusie, dat gebruikers van consumptieijs in de winter minder last van de kou hebben dan niet-gebruikers. Het consumeren van enigszins belangrijke hoeveelheden van deze versnapering leidt namelijk tot een verlaging van de lichaamstemperatuur. Het verschil met de buitentemperatuur wordt daardoor geringer en men ervaart de kou niet meer in die mate als vóór het gebruik. Dit kan ook verklaren, waarom de Russen in het barre klimaat van de Moskouse winter rustig blijven voortgaan met het gebruik van consumptieijs. Hierover bestaat een aardige annecdote. Toen Churchill tijdens de oorlog in Moskou was en scharen Russen bij min vijftig graden ijs eten, moet hij gezegd hebben: „Een volk, dat dit presteert, kan de oorlog niet verliezen!" (DIA)
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 maart 1967
Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's