Leerling-kok Kees Appel, Middelharnis won Hilton-prijs
De derdejaors leerling kok Kees Appel uit Middelharnis mag zijn hoge muts, fier rechtop en met ere dragen! Dezer dagen won hij in een jeugdwedstrijd in het Hilton-hotel te Rotterdam de ereprijs (de hoogste prijs, die boven de 1ste prijs staat) met zijn „Paupiettes de Sole „Gournet", een fraai gerecht, dat zeetong aVs voornaamste ingrediënt heeft.
De jeugdwedstrijd had plaats onder het geoefend oog van een zeer deskundige jury, samengesteld uit de Vereniging van Chef-koks.
De jonge koks was opgedragen een schotel voor zes personen klaar te maken, die goed van smaak, leuk van uiterlijk, eenvoudig, maar toch zeer origineel moest zijn. Kees Appel kwam aan de spits te
Kees Appel kwam aan de spits te staan en behaalde de hoogste prijs. Ter herirmering aan deze spannende wedstrijd ontving hij een fraaie oorkonde, een pracht van een koksmes, enkele boeken, waaronder Elseviers groot kookboek.
Proficiat Kees, met deze mooie prestatie! Opleiding
Kees ontving zijn eerste opleiding op de Technische School te Middelharnis. Na hier te zijn geslaagd werkte hij enkele jaren te Oostvoome via het leerlingenstelsel Horeca-bedrijven als kok in Hotel „Hof van Voorne".
Sinds een jaar is hij werkzaam in het Hiltonhotel te Rotterdam. De HUtonhotelbedrijven hebben een wereldfaam, men vindt ze in de grote steden over heel de wereld. Na nog ruim een jaar studie hoopt Kees zijn koksdiploma „Commi" te behalen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 april 1967
Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's