�Oud Hallelujah" uit Urk zong in Ouddorp
Ouddorp en XJrk hebben elkaar in het zingen gevondlen en tussen beide plaatsen is daardoor een stevige band gelegd. Nadat op Hemelvaartsdag het mannenkoor „De Lofstem" uit Ouddorp een bezoek aan Vrk bracht is een prettige relatie ontstaan die resulteerde in het tegenbezoek dat het mannenkoor „Oud Hallelujah" zaterdag aan Ouddorp bracht. Beide koren die nog de vierstemmige liederen uit de bundel van Hazeu zingen hebben in het ver. gebouw een uitstekend programma verzorgd waarvan honderden zangliefhebbers uitermate hebben genoten. Ook de zangver. uit Sommelsdijk zong enkele Psalmen. De koren hebben Ouddorp geen betere dienst kunnen bewijzen.
Het 24 leden tellende koort — waarvan meerdere leden nog het Urker kostuum droegen — heeft tijdens haar optreden van zaterdagmiddag de zangkunst alle eer aangedaan. Met krachtige, gave stemmen hebben ze in de psalmen en geestelijke liederen de lof van hun Schepper bezongen.
Het koor waarvan de leden vissers, land- en fabrieksarbeiders zijn repeteert elke zaterdagavond van 8 tot 9.15 uur. Hun dirigent, dhr. A. Kapitein is 74 jaar; hij zingt al vanaf zijn 15e en is acht jaar als dirigent aan Oud Hallelujah verbonden.
De relatie met Ouddorp is ontstaan nadat de voorzitter van „De Lofstem", dhr. Klaas Aleman het Urker koor voor de radio had gehoord en de dirigent aanschreef om wat coupletten te kunnen overnemen. „Oud Hallelujah" wilde „De Lofstem" graag van dienst zijn en er werden wederzijdse prettige contacten uitgewisseld.
Op Urk zijn drie mannenkoren en een vrouwenkoor. Van „Oud Hallelejuh" zijn tot dusver nog geen grammofoonplaten verschenen. De zangmiddag is een aaneenschake
De zangmiddag is een aaneenschakeling van prachtig gezang geweest. Sommigen werden er zozeer door gegrepen dat ze vanuit de zaal geboeid meezongen! Ook burgemeester Smith die samen met zijn echtgenote en ds. Jansen van Stellendam de gehele middag bijwoonde heeft blijkens zijn slotwoord, bijzonder genoten. „Er mag dan criteik op deze zang zijn, ze zou ouderwets zijn en afgedaan hebben maar op een middag als deze ervaart men dat deze zangkunst met grote overgave beoefend wordt; eenvoudig, maar uit het hart gegrepen." Burgemeester Smith zag in Ps. 133 : 1 (Ai ziet, hoe goed ) de zang tot in het diepst gekenmerkt omdat er een broederband van uitgaat. „Hij heeft ons begiftigd met het schoonste instrument — de stem — om Zijn lof te zingen. „Moge dat de grondtoon van dit sEtmenzijn zijn geweest", hoopte burg. Smith, die de koren tenslotte een hartelijk dankwoord voor het bracht. gebodene
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 september 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 september 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's