Houdbaarheid van blikjes
Alhoewel blikjes een van onze verpakkingsmiddelen zijn om voedsel te conserveren is het toch mogelijk dat er soms een blikje tussen zit waarvan de inhoud niet meer, goed is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een mogelijkheid is dat het voedsel, wanneer het in het blik gevuld wordt, niet steriel is (gelukkig komt dit maar zelden voor). Een andere oorzaak kan zijn dat het
Een andere oorzaak kan zijn dat het blikje te oud is, want na verloop van tijd is het mogelijk dat het voedsel het blik aantast. Bepaalde voedingsmiddelen zoals b.v. tomatenpuree of haringfilets in kerrysaus kunnen zelfs een vrij sterke invloed hebben op de binnenste tinlaag van het blik. Een derde mogelijkheid is dat door be
Een derde mogelijkheid is dat door beschadiging (indeuking) van het blik op die plaats de binnenlaag wordt beschadigd en er een sterkere tin/ijzer corrosie plaatsvindt. Door deze corrosie kunnen er gaatjes ontstaan en zijn de voedingsmiddelen uiteraard niet meer houdbaar. Die beschadiging van de binnenste beschermlaag ontstaat ook wel eens door het in stansen van nummers in de blikjes.
Het zou in ieder geval een goed idee zijn om, wanneer U van plan bent om conserven wat langer te bewaren, de datum van aankoop op het blikje te zetten, dan kunt U altijd zien hoelang U het al in huis hebt.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 maart 1980
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's