Laat uw glas meer schitteren
Sherry, port of wijn uit een karaf geschonken geeft het „tafelen" extra sfeer. Alleen bi] het schoonmaken vormt de slanke hals wel een probleem. Dit euvel is echter eenvoudig op te lossen. Als U de karaf een nacht laat staan gevuld met water en een handje soda of twee theelepels ammonia erin en hem daarna woer goed uitwast en naspoelt, zult U zien dat de aanslag verdwenen is.
Ook vazen kunt U op deze manier schoonmaken. Wanneer de randen of kringen echter héél hardnekkig zijn, moet U het eens proberen met wat koffie of ongekookte rijst. U giet hier wat water op en schudt de karaf of vaas een paar minuten flink heen en weer en spoelt hem daarna goed uit.
Nog een andere manier om glas weer te laten schitteren is door het te vullen met een mengsel van heet water en ce.i flinke scheut keukenazijn.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 1980
Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's