Diepvries populair
steeds meer mensen schaffen zich een diepvrieskist of kast aan. Zo'n bezit heeft vele voordelen omdat men niet meer seizoen-gebonden en veel goedkoper het hele jaar door groenten en fruit naar believen kan nuttigen en b.v. vlees of brood voor langere perioden kan bewaren. Denkt U er wel aan dat ook in de diepvries de produkten elk een beperkte houdbaarheidstermijn hebben die maximaal een jaar bedraagt.
Als U de diepvries laat plaatsen, zorg dan dat U een plaats hebt vrijgemaakt die niet te zonnig is of vlak bij de kachel.
De ondergrond waarop de kast of kist staat, moet helemaal recht zijn. Ais U gaat invriezen moet de temperatuur ruim van tevoren reeds op maximum (± -30° C) ingesteld zijn. Voedsel moet namelijk snel ingevroren worden. Dit komt de kwaliteit en houdbaarheid van het produkt ten goede. Heel belangrijk is daarbij dat de produkten luchtdicht verpakt zijn, anders drogen ze n.1. uil. Wanneer men de In te vriezen produkten in kleine porties verdeelt (1 of 2 persoons) gaat het invriezen sneller. Dit is bovendien gemakkelijker bij het ontdooien en U heeft nooit te grote porties. Als de etenswaren goed zijn ingevroren, kunt U de diepvrieskast (of kist) pas weer op de gewone stand zetten (± -13" C).
Tip voor het bakken van vlees dat direct uit de diepvries komt:
bak het vlees bevroren en wel aan beide kanten bruin, doe een deksel op de pan en laat het vlees zo 15 minuten staan. Bak het daarna gaar.
(DIA)
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1980
Eilanden-Nieuws | 8 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1980
Eilanden-Nieuws | 8 Pagina's