Een lekker wijntje op zijn tijd
Als je op een flat of etage woont, wordt het een moeiUjke zaak om wijn goed te houden voor langere tijd. Immers de kamers waarin wij leven zijn veel te warm. Wijn kan namelijk slechts dan voor een aantal jaren opgelegd worden als de flessen in een ruimte liggen waar de temperatuur maximaal 15° C is en waar het niet kouder is dan 10-12° C. De grotere slijterijen hebben voor dit probleem een oplossing gevonden.
Men kan er niet alleen alkohoUioudende dranken kopen, maar ook opslaan in kelders waar een constante temperatuur heerst. Op afroep kan men dan uit eigen voorraad bestellen. Hoewel sommige rode wijnen koel (± 16° C) gedronken kunnen worden, moeten de meeste wijnen toch op kamertemperatuur worden gebracht. Vroeger was deze kamertemperatuur wat kouder dan nu, omdat er geen centrale verwarming was. Rode wiJn in het lekkerst als zij een temperatuur heeft van 18° tot 20°. Van haar geurige bouquet kan men dan optimaal genieten.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 oktober 1980
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 oktober 1980
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's