Straks op de menukaart: Darmwier en Zeesla
Nu lamsoren en zeekraal, de op de schorren in Zeeland voorkomende planten, die als voorjaarsgroenten worden gegeten, door toedoen van de Milieufederatie slechts in beperkte mate worden gesneden en dan alleen voor eigen consumptie, probeert men op een nieuwe manier profijt te trekken uit wat de natuur biedt. In de Deltawateren komen verschillende soorten wieren voor, grove wieren en fijnere wieren, die alle veel jodium bevatten, een uitstekend middel tegen struma.
Uit vijf soorten hebben de eigenaars van het viersterren restaurant 'Inter Scaldis', het echtpaar Boudeling in Kruiningen, er twee overgehouden, waarmee momenteel proeven worden genomen, om ze als een smakelijke delicatesse, op het menu te kunnen zetten. Zeesla en darmwier blijken mogelijkheden te openen om ze straks op de menukaart te doen verschijnen. Zeewier is in Japan een veel gevraagde lekkernij. Waarom dan niet in Nederland, vraagt men zich af In Frankrijk wordt veel zeewier gebruikt in de cosmetische industrie.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 14 mei 1991
Eilanden-Nieuws | 6 Pagina's