De waarde van voedsel
OOLTGENSPLAAT – Een goede manier om kinderen al vroeg te leren waar hun eten nu eigenlijk vandaan komt, is door ze mee te nemen naar de boerderij. Op zich al leuk als leerzaam schooluitje, maar bij cbs de Hoeksteen in Ooltgensplaat gingen ze deze week ze nog een stapje verder. Bij de boerderij van Mosselman (Bi-Jovira, onder meer bekend van de strokenteelt) mochten de kinderen wat oogsten, maar ook hun eten koken en opeten. Een belevenis op zich natuurlijk, en wellicht kunnen de kinderen straks ook helpen bij het koken, maar vooral ook goed om kinderen bewust te maken van de waarde van eten én van de boeren die er zorg voor dragen.
Eilanden-Nieuws was dinsdag bij het bezoekje van de Hoeksteen, komende vrijdag is het verslag ervan te lezen in de krant en later deze week ook op Eilanden-Nieuws EXTRA.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 mei 2023
Eilanden-Nieuws | 32 Pagina's