+ Meer informatie

Recensie

2 minuten leestijd

Apeldoornse Studies

Diverse boeken die reeds besproken zijn of nog besproken zullen worden zijn te verkrijgen in de serie Apeldoornse Studies. U kunt zich abonneren op deze serie voor € 15,95 per jaar en u ontvangt dan twee studies per jaar. U kunt ook afzonderlijke delen uit deze serie bestellen.

Opgeven kan via bestellen@tua.nl.

Dr. H.J. Selderhuis (red.), Sterven in bijbels licht. Apeldoornse Studie nr 65, Uitgave TUA, Apeldoorn 2015, 146 blz., € 9,95. ISBN 978 90 75847 42 0.

Opnieuw is een mooie thema-bundel van de TUA en (ditmaal) de NGP (Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding, die gelieerd is aan de TUA) verschenen. De bundel bevat lezingen die gehouden zijn tijdens de integratiecolleges op 15 december 2014 en de TUA-themadag op 7 november 2015.

De inhoud is gevarieerd: over sterven en stervensangst in het Oude Testament (Dr. J. Dekker), het sterven van een christen volgens het Nieuwe Testament (Dr. T.E. van Spanje), de dood als vraag aan het leven - en de ethiek (Dr. G.C. den Hertog), Calvijn over sterven en dood (Dr. H.J. Selderhuis), de rol van de predikant bij de begrafenis (drs. C.T. de Groot), preken over het sterven (Dr. M.J. Kater), en doodsangst en doodsverlangen in de cantates van Bach (Dr. A. van der Dussen).

Het is fijn dat de inhoud van colleges die aan studenten gegeven zijn nu ook voor een breder publiek toegankelijk zijn. En dat over een thema dat niemand onberoerd kan laten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.