+ Meer informatie

Mosterd

1 minuut leestijd

Vorig jaar kreeg ik wat mosterdzaadjes. Na een rijke oogst heb ik nu heel wat zaad. Hoe maak ik daar nu mosterd van? Antwoord — Door de zaadjes te zuiveren van alles wat er niet in hoort en ze daarna te pletten. Vroeger deed men dat door een zeer zware ijzeren bal in een bak met vlakke bodem te rollen, maar in een vijzel stampen gaat ook heel goed. Door het vrij hoge oliegehalte ontstaat dan een smeuïge massa en die kunt u als mosterd gebruiken. Of ze lekkerder is dan de Franse of inlandse moet u zelf maar beoordelen. Maar wat men zélf maakt is haast altijd lekkerder...

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.