+ Meer informatie

Onderwerping

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaring niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Het is geen kleine moeilijkheid voor een christen om tot onderwerping en lijdzaamheid te geraken onder het kruis. Weet dit, dat hij in het begin geduldig kan zijn onder het kruis, en daar onder later ongeduldig kan worden. Het is een uitnemend werk, tot volkomen onderwerping en lijdzaamheid onder het kruis te geraken.

Ik wil dit zeggen en sla er acht op, dat het kruis en de openbaring van de liefde van Christus samen kunnen gaan. Sommigen, wanneer hun een kruis wordt opgelegd, staan direct klaar om de gevolgtrekking te maken: Hij is mijn vijand geworden!

Doch weet dit, het kruis is de vrucht van de liefde van Christus. Het is de vrucht van de belofte van het eeuwigdurend verbond: Gij hebt mijn ziel in benauwdheid gekend. Psalm 31:8.

Andrew Gray (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.