+ Meer informatie

Moeite

2 minuten leestijd

Dit alles heeft z'n uitwerking niet gemist. Een onderzoek, verricht door het psychologisch instituut van de Rijksuniversiteit in Groningen toonde aan dat de blikrecyclingsactie door heel wat Zeistenaren zinvol bevonden wordt. Toch geeft slechts zo'n 11 procent van de bevolking z'n medewerking aan het project. Is dat niet wat magertjes, vragen we aan mevrouw Riemens, van de werkgroep Recycling van de stichting Milieuzorg Zeist. „Het is inderdaad niet al te veel, maar vergeet niet dat er toch wel wat moeite voor moet worden gedaan. (De blikken moeten schoongemaakt, apart gehouden en naar de container worden vervoerd). Het zijn vooral ouderen die levensmiddelen in blik kopen (jongeren kuimen bij wijze van spreken elke dag inkopen doen) maar juist voor die bevolkingsgroep blijft het platdrukken van blik (dat is wel geen wet van meden en perzen, maar is gezien de ruimte die het inneemt is het wel een stuk efficiënter) een niet onbelangrijk probleem. Alleen het opermiaken van een blik is voor veel bejaarden al geen kleinigheid en ze zijn daarom meestal al lang blij wanneer ze eruit kunnen halen wat er in zit — van verdere handelingen zien ze dan maar af."

Overigens is het niet zo dat de organisatoren van het project uit alle macht het kopen van ingeblikte etenswaren propageren. „Als stichting Milieuzorg zijn wij daar natuurlijk helemaal niet voor".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.