+ Meer informatie

Reorganisatie bij zuivelreus Friesland

HEERENVEEN (ANP)

1 minuut leestijd

President-directeur Olieslager van de zuivelonderneming Friesland (Frico Domo) heeft gisteren de vakbonden op de hoogte gebracht van een forse saneringsoperatie, waarbij honderden arbeidsplaatsen op de tocht staan.

Regiobestuurder Dick Heinen van de voedingsbond FNV wil nog geen officiƫle reactie geven. Wij willen afwachten met welke toonzetting de directie zelf met de plannen naar buiten komt. Dan zijn wij bereid te reageren, zei de FN V-bestuurder.

De bonden hebben jarenlang het managementbeleid van de grote bedrijfstop van de zuivelreus uit Leeuwarden aangevochten. Heinen moet nu eerlijk bekennen dat hij zowaar wat vertrouwen in de huidige directie heeft.

Ik heb gerechtvaardigde hoop dat de basis is gelegd voor een goede onderneming. Natuurlijk zijn er gevolgen voor het personeel, maar dat zijn gevolgen van het beleid dat we de afgelopen jaren steeds hebben aangevochten, verklaart Heinen. Bij de onderneming werken 4000 mensen in binnen- en buitenland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.