+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

het behaaglijk warm kan maken als ze er een uurtje is. Meestal is ze toch beneden als ze niets bijzonders heeft te doen. Ze heeft een klein schemerlampje aangedaan en zit gemakkelijk onderuitgezakt in de oude Tookstoel, die vader niet eens graag afstond toen hij enkele jaren geleden een moderne, gemakkelijke stoel kreeg. Ze hoort haar ouders beneden praten; de stem van moeder klinkt hoog' en vlug en ertus

OOOH ARJEN VAN HOORN sendoor komt die van vader zwaar en langzaam, maar beide onverstaanbaar. Zij praten nu over wat zij vertelde, dat ,weet ze, en over wat ze zeggen hoeft ze ook niet lang na te denken. O, ze zou willen dat ze haar gedachten nu stil kon zetten, het beeld van Bart wegduwen, heel ver, en al dit moeilijke vergeten. Nu is het al dinsdagavond en er zijn vier dagen voorbijgegaan na de vrijdag dat ze met hem meeging. Bn over drie dagen moet ze hem opbellen en nee zeggen. Dat moet ze... ze weet het... maar ze wil het niet. De waarschuwende stemmen van binnen en van buiten duwt ze weg. Ja, ze bidt er wel voor, elke avond opnieuw en ook zo maar, overdag, onder haar werk, met open ogen en tussen de ratelende schrijfinachines, zonder dat iemand er iets van weet of merkt. Want ze wil klaarheid over deze zaak... ze wil weten wat ze moet doen of mag doen. Meiar ze bidt onbewust naar iets toe wat ze zelf heeft gekozen. Want ze vraagt alleen of Ood het tussen Bart en haar vlak wil maken en alle moeilijkheden oplossen. Of alles tussen hen zo mag worden dat ze zonder aarzeling ja kan zeggen tegen hem, want God is immers de Almachtige. Het komt niet in haar op om te bidden om gehoorzaam te mogen zijn en te gaan op de wegen die haar steeds zijn voorgehouden en waarvan zij gelooft en weet dat .zij die moet gaan in gehoorzaamheid aan Ood en Zijn Woord. Ze kent Bart immers pas twee weken en nog maar heel oppervlakkig! Nu kan ze hem toch zonder grote moeite nog snel vergeten.... Is dat zo? Is hij voor haar alleen maar een leuke jongen van een oppervlakkige kennismaking, die zü zo weer kan vergeten? Over wie ze alleen nuchter hoeft te denken en zich voor te houden dat ze haar verstand moet gebruiken en met hem niet verder gaan?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.