+ Meer informatie

Kerkrovers bekennen

1 minuut leestijd

BREDA — Twee inwoners van Brussel, de 35-jarige F. B. en de 36-jarige G. C, hebben tegenover de Rijkswacht in België en de recherche van de Rijkspolitie in het district Breda toegegeven, dat zij in Nederland 32 inbraken in en diefstallen uit kerken en pastorieën hebben gepleegd. In België deden zij dat 102 keer. De mannen zullen in België worden berecht voor alle 134 gevallen.

Het tweetal pleegde de inbraken en diefstallen tussen november 1980 en half februari 1981. Toen werden ze na een inbraak in een pastorie in het Westbrabantse Kruisland met de gestolen spullen tijdens een verkeerscontrole in België aangehouden. Volgens de Rijkspolitie in Breda had hun buit van de 32 inbraken en diefstallen in Nederland een waarde van circa 100.000 gulden. Een klein deel daarvan is teruggevonden. De twee mannen hebben verteld, dat zij er 's avonds op goed geluk op uit trokken en zich speciaal richtten op kerken en pastorieën in dorpen en buurtgemeenschappen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.