+ Meer informatie

26 mei verkiezingen

1 minuut leestijd

De invoering van een verhuispremie is één van de punten uit het PvdA-beleidsprogramma ruimtelijke ordening, dat woensdagmiddag werd gepesenteerd. In het programma zijn maatregelen opgenomen voor het aanzwengelen van de woningbouw en worden voorstellen gedaan om de bureaucratie in het volkshuisvestingsproces, te verminderen. , . .. • ....(.^^^^rV — zo constateerde hij — afstand heeft genomen van de totstandkoming van een links meerderheidskabinet. Lubbers noemde het merkwaardig, dat

D'66 eerst twee weken voor de verkie,_ , j. zingen tot deze uitspraak komt. Tot nu

Merkwaardig toe — aWus Lubbers — heeft D'66 zich
nooit verzet tegen speculaties en ver-, kiezingsonderzoeken, die wezen op éen mogelijke linkse meerderheid, inclusief D'66. De christen-democratische fractievoorzitter in de Tweede kamer constateerde, dat Terlouw en de zijnen zich tot dusver altijd in de linkse optelsom behaaglijk hebben gekoesterd. Dat die optelsom nu door D'66 als irreëel wordt bestempeld kan erop wijzen, zo meent Lubbers, dat er met de uitspraak van Terlouw enig electoraal effectbejag in het geding is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.