+ Meer informatie

Getuigenis van een kleine jongen op zijn sterfbed

2 minuten leestijd

M Cheyne begint een preek over: „;En de Geest Gods zweefde op de wateren”. Gen. 1 : 2, aldus:

Er is misschien geen onderwerp, waarover meer onwetendheid heerst als over de Geest Gods. In onze dagen zouden de meeste mensen, wanneer zij oprecht wilden antwoorden, zeggen, evenals die twaalf discipelen te Efeze: „Wij hebben zelfs niet gehoord, of er een Heilige Geest is”. Hand. 19. En toch, indien één uwer wil zalig worden, moet gij Hem kennen, want het is geheel Zijn werk om een arme gevangene tot Christus te brengen.

Een kleine jongen zeide op zijn sterfbed: „Drie Personen is deGodheid. God de Vader maakte en behoedde mij, God de Zoon kwam in de wereld en stierf voor mij, God de Heilige Geest kwam in mijn hart en maakte, dat ik God liefhad en de zonde haatte”.

Mijn lieve vrienden, als gij zalig wilt sterven, moet gij in staat zijn om stervende hetzelfde getuigenis af te leggen. Gij weet, dat Johannes gezegd heeft: „God is liefde”. Dit is waar van God de Vader in de overgave Zijns Zoons voor zondaren; dit is waar van God de Zoon in Zijn menswording en in Zijn dood voor zondaren; dit is waar van God de Heilige Geest, in Zijn gehele werk in het hart van zondaren.

Uit: De Bron der zaligheid, uitgave J. P. van den Tol, Dordrecht, biz. 95-96.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.