+ Meer informatie

Democratie in Oeganda

1 minuut leestijd

President Idi Amin van Oeganda heeft vandaag verklaard, dat de opheffing van het verbod op alle politieke aktiviteiten in het land een jaar van tevoren door hemzelf bekend zal worden gemaakt. Hierdoor is het volgens waarnemers onwaarschijnlijk geworden dat het verbod over 14 maanden zal worden opgeheven, zoals oorspronkelijk was voorzien.

Zolang het verbod geldt krijgt de militaire politie blanco volmacht om een einde te maken aan de aktiviteiten „van hoge ambtenaren die 's-nachts politieke vergaderingen houden, en van de Indiërs, die het in hun werktijd doen", zei Amin tijdens een bezoek aan de militaire politie in Kampala.

„Van nu af aan zullen allen die zich sciiuldig maken aan politiek ondermijnende aktiviteiten behandeld worden als kondo's" (gewapende overvallers), zei hij. Dezen worden in Oeganda zon

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.