Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Thuistips

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Thuistips

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Werd rauwkost een tiental jaren geleden nog afgedaan met" konijnenvoer", tegenwoordig wordt het meer gewaardeerd. Omdat rauwkost de vitaminen en mineralen levert die we zo nodig hebben. En omdat goed bereide rauwkost lekker en fris is, bij iedere maaltijd. Let u er wel op dat u bij rauwkost de grootst mogelijke hygiëne in acht moet nemen. Kanten-klaar gekochte rauwkost hooguit een dag bewaren in de koelkast. Zeker niet in een warme auto of kamer laten staan. Maakt u zelf rauwkost, de groenten dan altijd goed wassen en snijden met een scherp mes (geen kartelmes) en vlak voor de maaltijd bereiden. Als u zich aan deze regels houdt, kunt er zo vaak van genieten als u wilt.

Combinaties van salades
Zuurkool-appel-mandarijn-rozijnen salade. Meng gesneden zuurkool, stukjes appel, partjes mandarijn en rozijntjes door elkaar. Saustip: mayonaise-yoghurtsaus. Witlof-mandarijn-appel-rozijnen salade. Meng gesneden witlof met partjes mandarijn, stukjes appel en rozijnen. Saustip: yoghurtslasaus. Spitskool-radijs-augurk salade. Vermeng fijngesneden augurk. Saustip: mayonaise-yoghurtsaus. Usbergsla-kiwi-noten-mandarijn salade. Vermeng reepjes ijsbergsla, schij^es kiwi met gehakte noten en schijfjes mandarijn. Saustip: yoghurtslasaus. Sinaasappel-banaan-appel-noten salade. Vermeng par^es sinaasappel met plakjes banaan, stukjes appel, en grof gehakte noten. Saustip: yoghurtslasaus.

Sauzen voor rauwkost
Sauzen voor rauwkosten zijn kant-en-klaar te koop, ze zijn echter in een handomdraai gemaakt. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten zijn ze meer of minder vet.

Vinaigrettesaus
Roer 1 theelepel mosterd, zout en peper en een mespunt suiker, een eetlepel azijn (of citroensap) tot een papje en vermeng dit met 2 eetlepels olie.

Yoghurtslasaus
Vermeng enkele lepels yoghurt met iets citroensap, zouten peper.

Mayonaise-yoghurtsaus
Vermeng kant-en-klaar gekochte mayonaise met yoghurt of kwark, waardoor de saus luchtiger en minder vet wordt. Bron: Lekker meer mag met groenten en fruit, uitg. Stichting Propaganda Groenten en Fruit. Van alle kanten hameren de voedingsautoriteiten erop om voor vetarme en vezelrijke voedingsmiddelen te kiezen en om veel te variëren met de voeding.

Combinaties
Het boekje "LEKKER MEER MAG met groenten en fruit'' laat zien dat er tal van gezonde combinaties mogelijk zijn van groenten en fruit met eiwitrijke produkten als vlees, eieren, vis, peulvruchten, kaas en noten.

Elk moment
Naast algemene informatie over het belang van een gezonde eet- en leefwijze geeft het boekje volop recepten en tips voor het ontbijt, de lunch, variaties op de warme maaltijd, toetjes, hapjes voor tussendoor, rauwkost en salades en als besluit wetenswaardigheden over het bewaren van groenten en fruit.

Bestellen
Het boekje kost ƒ4,en is verkrijgbaar bij de groente- en fruitverkooppunten ofte bestellen bij de Stichting Propaganda Groenten en Fruit. Maak dan ƒ 6,50 over (inclusief porto) op gironr. 4257200 of banknummer 19.23.03.929, ten name van de SPG&F in Den Haag, onder vermelding van " 1 boekje lekker meer mag".

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 november 1989

Terdege | 72 Pagina's

Thuistips

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 november 1989

Terdege | 72 Pagina's