+ Meer informatie

Premie voor wetenschappelijk onderzoek

1 minuut leestijd

Van onze politieke redactie DEN HAAG - Minister Ritzen van onderwijs en wetenschappen moet elk jaar 25 miljoen gulden premie uit gaan trekken om de Iweedefase-opleidingen van universiteiten te stimuleren lot hoogwaardig \\eten$chappelijk onderzoek. Dat slaat in het advies van de tijdelijke adviescommissie onderzoekschool dat vanmiddag aan Ritzen werd overhandigd. bedoeling dat de opleiding tot onderzoeker gekoppeld wordt aan hoogwaardig onderzoek. Voorop blijft echter staan de vorming van zelfstandige onderzoekers.

Dat stelt het Centraal orgaan voormalig verzet en slachtoffers (COWS) gisteren in een telegram aan het ministerie van justitie. „Blijkens berichten beoogt de zwarte weduwe met dit geschrift uiting te geven aan haar nationaal-socialistische opvattingen", waarschuwt het voormalig verzet.

De enige die in Nederland een boek kan verbieden is de rechter. Volgens het ministerie van justitie doet het verzet er het beste aan daar een vordering in te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.