+ Meer informatie

„Betere logistiek operatiekamer bespaart geld"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Het Medisch Centrum Alkmaar (913 bedden) gaat zijn veertien operatiekamers (OK's) voorzien van materialen via een nieuw ontwikkeld logistiek project.

Het ziekenhuis denkt daarmee een half miljoen gulden per jaar te besparen. Morgen tekent het centrum daartoe een overeenkomst met de leverancier van operatiekamermateriaal, met wie het nieuwe concept is ontwikkeld.

Kern van het project is dat de materiële voorbereiding van operaties wordt overgedragen aan personeel van een bevoorradende afdeling. Deze afdeling verzamelt materiaal en zet het klaar. Dit ontlast het OK-personeel en er komen twee deskundige OK-assistenten volledig beschikbaar voor hun eigenlijke werk. De meeste ziekenhuizen laten het voorbereiden van operaties uitsluitend doen door OK-personeel, maar het Medisch Centrum Alkmaar stapt daar nu van af. Het hoopt zo ook iets te kunnen doen aan de lange wachtlijsten voor operaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.