+ Meer informatie

Ford-fabriek door personeel bezet

Produktie gaat wel door

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Ford-Amsterdam is volledig bezet, maar in het bedrijf wordt normaal doorgewerkt onder leiding van afdelings sleiders. De actievoerders stellen als voorwaarde voor overleg dat de sluitingsplannen van tafel verdwijnen, aldus ondernemingsraadsecretaris Van de Bos.

De actie heeft de steun van de industriebonden FNV, CNV en de unie BLHP.

De directie van Ford-Amsterdam is om half twee vanochtend van de bezetting op de hoogte gesteld. De actievoerders hebben de directeur toen tevens verteld wie wel en wie niet op het terrein zou worden toegelaten. Voor directie en afdelingshoofden is het fabrieksterrein taboe.

In het bedrijf wordt weliswaar doorgewerkt, maar de auto's die worden gefabriceerd mogen het terrein niet af. Ook onderdelen blijven binnen de poorten, aldus de actievoerders.

De actieleiding kondigde vanochtend aan dat de bezetting voor onbepaalde tijd geldt. Het voltallige personeel (1100 man) heeft zich vanmorgen op een vergadering akkoord verklaard met de actie. Vos van de industriebond FNV deed een dringend beroep op het personeel normaal door te werken „om te laten zien dat we het ook zonder directie af kunnen". De directie mag het bedrijf niet in.

Ook Veltman, actieleider bij de scheepswerf NSM, sprak het personeel van Ford toe. Hij stelde onder meer dat NSM een goed voorbeeld is van een bedrijf dat door kan draaien dankzij de acties van het personeel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.