+ Meer informatie

Verse vis

1 minuut leestijd

Bij het kopen van verse vis zijn de volgende kwaliteitskenmerken belangrijk.

Ogen: helder en fonkelend. Niet dof, ingezakt of met bloed bevlekt.

Vel: glanzend en helder. Kleuren, zoals de oranje vlekken op de schol of de groene en gele vlekken op de kabeljauw, moeten fel en vrolijk zijn. Een slijmlaagje op het vel van de vis is een goed teken.

Vinnen: begrensd en gaaf, niet rafelig of beschadigd. Kieuwen zijn vochtig, glanzend, roze of rood van kleur, niet verbleekt of bruin.

Geur: verse vis ruikt naar de zee en stinkt niet. De geur van verse vis doet je naar eten verlangen. Als je een geur ruikt waarvan je hoopt dat die tijdens het koken wel verdwijnt, moet je de vis niet kopen. De geur is namelijk blijvend.

Textuur: verse vis behoort stevig te zijn. De ene vis is zachter dan de andere, maar elke vis voelt week en slap aan naarmate hij ouder is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.