+ Meer informatie

Verpletterende nederlaag voor SPD-Berlijn

1 minuut leestijd

WEST-BERLIJN — Het Westberlijnse electoraat heeft zondag bij verkiezingen voor het stadsparlement de partij van bondskanselier Helmut Schmidt een verpletterende nederlaag bezorgd en ruim een generatie van sociaaldemocratisch bestuur beëindigd. Geen van de partijen slaagde er evenwel in om een meerderheid te behalen.

Voor Schmidt en de SPD-leiding betekent de uitslag een vernederende nederlaag, op een moment waarop uit opinie-onderzoeken blijkt dat de populariteit van de regering dalende is. WestBerlijn is jaren achtereen een bolwerk van de SPD geweest. Het is de stad die Willy Brandt tot burgemeester koos en hem op de weg naar het hoogste ambt in Bonn zette.

Zie verder pag. 5: „Winst voor CDU in West-Berlijn".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.