+ Meer informatie

Werknemer Van Heldringstichting teleurgesteld over ontslag

1 minuut leestijd

De heer A. Waldsweer, die dinsdag is ontslagen als groepsleider van de Heldringstichtingen te Zetten, is „bijzonder teleurgesteld" over de sluiting van een der paviljoens van de stichtingen. "Dat is gebeurd zonder de kinderen en groepsleiding er in te betrekken", aldus de heer Waldsweer tegenover het ANP.
De raad van bestuur van de Heldringstichtingen (een inrichting voor moeilijk opvoedbare meisjes) besloot dinsdag hem te ontslaan vanwege „een verschil van inzicht binnen de groepsleiding", dat ging over de benadering van de meisjes. Tegelijk werd een paviljoen tijdelijk gesloten in verband met dit conflict maar ook door personeelstekort.
De heer Waldsweer en een van de groepsleidsters, die uit solidariteit met hem ontslag heeft gevraagd vinden de sluiting onverantwoord omdat dan „een hechte leefgroep uit elkaar wordt gerukt". Ik ben bereid, aldus de ontslagen groepsleider, te blijven zoeken naar een voor beide partijen aanvaardbare oplossing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.