+ Meer informatie

Pers opgelucht

1 minuut leestijd

Brezjnjev vertelde het congres dinsdag dat hij erop vertrouwde dat de Poolse leiders, ,,naar ik aanneem", in staat zijn de binnenlandse problemen zelf op te lossen. Maar Brezjnjev was zelf ook aanwezig bij de rede van de Tsjechische leider Husak, die Polen indirect dreigde met een invasie zoals in Tsjechoslowakije in 1968.

De Tsjechische staatsradio noemde de rede van Brezjnjev woensdag „buitengewoon belangrijk". De Russische president had ,,de eensgezindheid van de socialistische landen ten aanzien van de ontwikkelingen in Polen" onderstreept, aldus de Tsjechische radio. De Poolse pers ademde woensdag opluchting nadat Sovjetleider Brezjnjev de communistische partij zij het met reserve nieuwe tijd gaf om de problemen van het land op te lossen, en de oefeningen van het Warschaupact zouden zijn afgelopen. Solidariteit kwam niet met een officiële reactie, maar in kringen van de vrije vakbond waren de eerste geluiden positief. „Als hij iets had gezegd, dat werkelijk slecht is, zouden wij met een verklaring zijn gekomen", zo werd opgemerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.