+ Meer informatie

VN vliegtuig in Syrië neergestort

Gevolg van gevecht

2 minuten leestijd

Alle negen personen aan boord van het toestel kwamen om het leven bij het ongeluk dat om 13.00 uur plaatselijke tijd (11.00 uur Ned. tijd) gebeurde, aldus het bureau iin een officiële venklaring. In de Syrische verklaring werd niet gezegd wie voor het ongeluk verantwoordelijk was. Wel werd bekend gemaaikt dat een groep Syrische des'kundigen een onderzoek instelt.

Het Syriscfe-Israëlischt gevecht was ret eerste sinds de beide landen op 30 mei een overeenkomst sloten om hun troepen dn de hoogten van Golan te scheiden.

Het bureau voor de burgerluchtvaart zei dat het gewedht plaats vond toen eskaders Israëlische vliegtuigen het Syrische luchtruim schonden tijdens de aanvallen die vrijdag werden uitgevoerd op wat verondersteld werden Palestijnse guerrillaibases op de -westelijke hellingen van het Herman gebergte te zijn.

Er waren geen aanwijzingen dat alcih een luchtgeveoht tussen Israëli«Ae en Syrische vllegti^igen heeft voorgedaan. In de verklaiing werd gezegd dat de Syrische luchtafweerbatterijen .uchtafweerbatterijen en de „luchtverdediging" waarmee waarsorijnlijk de Syrische luchtdoelraketinstallaties werden bedoeld, de Israëlische vliegtuigen ondersiehepten tien zij het Syrische luchtruim binnendrongen, s

VERKLARING

Door de politie te Beiroet is verklaard dat de Canadese machine er een was -van het type „Caribou" en dat zich boord hadden bevonden drie benianinlngsleden plus zes passagiers. Namen of natianaliteiten kern zdj nog niet meedelen. Het Canadese vliegtuig was op weg geweest van Ismailia In Egypte naar Damascus.

In de Syrische venklariaig werd gezegd dat het contact met de Caribou verbroken was omstreeks het tijdstip 13 uur ter plaatse, da de Isdeed op Ztuid-Libanon en Israëlische vliegtuigen zich boven dat gebied, maar In het Syrische luchtruim, bevonden, hierop was de Syrische luchtv^edigJng in werking getreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.