+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

M. C. Capelle WONDER OP WONDER
Uitgeverij Meinema, Postbus 38, Delft

De schrijver kan mooie verhalen te boek stellen. Hij neemt je mee, wanneer je een van zijn verhalen begint te lezen. Tot het laatste toe zit er spanning in. En als een verhaal uit is zou je graag dadelijk met het volgende willen beginnen.

Deze paperback van 360 blz. bevat 28 verhalen. Het is een groot verhalenboek voor de jeugd over zending en werelddiaconaat. De schrijver vertelt van jongens en meisjes uit Afrika en andere werelddelen, die in zeer kommervolle omstandigheden verkeren en op een of andere wijze geholpen worden door de zendingsarbeid, die tot doel heeft het lijden te verlichten en het evangelie te brengen.

We krijgen de indruk, dat de leniging van uitwendige noden op de voorgrond staat, al willen we erkennen, dat we telkens weer in aanraking komen met de zegen van de arbeid van de zending in geestelijk opzicht. De wijze waarop deze arbeid getekend wordt doet wel de vraag opkomen of dit niet te oppervlakkig geschiedt. Aan heidenen en mohamedanen moet het evangelie gebracht worden, maar zij hebben ook nodig de vernieuwing des harten door de Heilige Geest en dit laatste komt niet voldoende tot zijn recht.

Dit neemt niet weg, dat we toch dit boek willen aanbevelen vanwege de algemene strekking. Laten onze jongens en meisjes en ook ouderen eens dit boek lezen. Dan kunnen ze zien welke voorrechten zij bezitten, zowel in natuurlijk als in geestelijk opzicht boven zo vele anderen. Waarderen wij dat op de rechte wijze?

Het boek kost ƒ 12,75 per ex.; bij gelijktijdige afname van 20 ex. of meer ƒ 11,50 per ex.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.