Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Smakelijke nagerechten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Smakelijke nagerechten

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

We serveren deze keer drie heerlijke toetjes. Twee ervan zijn gemakkelijk te maken. De moddercake kost meer tijd, maar is bij speciale gelegenheden echt iets om mee voor de dag te komen!

Peer met camembert

Heerlijk nagerecht. Serveer het warm, dan is het op zijn lekkerst. Maar ook afgekoeld nog heel smakelijk. Ingrediënten: (voor 3 personen) • 3 witte boterhammen • 1 grote peer of twee kleine peren • 1 pakje camembert • 1 eetlepel gesmolten boter • Geschaafde amandelen

Bereiding

• Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

• Rooster de boterhammen licht en snijd ze in de vorm van vuurvaste schaaltjes. Leg ze er daarna in.

Schil de peren en snijd ze in dunne schijven. • Verdeel de schijven over de geroosterde boterhammen.

• Snijd de camembert in dunne plakjes en leg ze over de schijfjes peren. Laat de boter smelten en bestrijk de camembert hiermee. Strooi er de geschaafde amandelen over.

• Zet in de oven tot de camembert is gesmolten.


Fruitsalade met slagroom

De fruitsalade ziet er feestelijk uit in de glazen schaal op voet. Presenteer het toetje eens op deze manier:

• Klop de slagroom stijf met suiker en roer er voorzichtig de volgende fruitsoorten door: Stukjes appel en peer, perzik uit blik, verse mango en uit de diepvries blauwe bessen en frambozen.

• Decoreer met gele ananaskersjes (Physalis) en snijd dunne schijfjes van de stervormige Carambola. Deze fruitsoorten zijn in december en januari vers verkrijgbaar in de supermarkt.


Moddercake

Deze chocolade-‘moddercake’ is erg lekker bij een kopje thee, als toetje en met slagroom of ijs. Bovendien deelt de cake gemakkelijk uit!

Ingrediënten:

• 250 gr boter

• 175 gr pure chocolade in stukjes

• 370 gr lichtbruine basterdsuiker

• 3 dl heet water

• 1 theel instantkoffie

• 200 gr bloem

• 60 gr zelfrijzend bakmeel

• 60 gr cacaopoeder

• twee losgeklopte eieren

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 2012

Terdege | 215 Pagina's

Smakelijke nagerechten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 2012

Terdege | 215 Pagina's