+ Meer informatie

Evangelische Traktaatzending bijeen

"Eénmaal komt Gods oordeel"

2 minuten leestijd

AMERSFOORT - Christenen komen vandaag steeds in conflict met de gangbare opvattingen in de samenleving. De afstand tussen de wereld en de christenen wordt steeds groter. Christenen worden steeds meer vreemdelingen.

Dat zei de heer Joh. J. Frinsel, directeur van de vereniging tot heil des volks, zaterdag tijdens de jaarlijkse contact- en informatiedag voor evangelisatie van de stichting evangelische traktaatzending in Amersfoort.

Er is in deze tijd een humanistisch denken dat lijnrecht staat tegenover de Bijbel. Deze wereld maakt zich op tot oorlog met God, maar God heeft geen oorlog met de wereld. Dat wil zeggen nu nog niet, want eenmaal komt Gods oordeel wel, aldus de heer Frinsel, die afval in de kerken en een verandering van normen constateerde. Hij wees met name de homosexuele praxis af. Naar zijn mening is die in strijd met de Bijbel.

De heer Doornenbal, directeur van de navigators, ging in op de vraag hoe men in de jaren tachtig de mensen met het evangelie moet bereiken. Een duidelijke keus voor Christus maakt de mens tot vreemdeling. Maar omdat je als vreemdeling niet aanvaard wordt, moet je leren een vriend te worden. Jezus was een vriend van tollenaren en zondaren al was hij het qua levensstijl niet met hen eens. Een christen moet luisteren naar de vragen die er leven en als vriend meedenken over het antwoord van God op de noden en vragen in deze wereld.

Meer dan vijftig organisaties voor evangelisatie, bijbelscholen enzovoorts waren op deze contact- en informatiedag vertegenwoordigd met een stand. Er werden premières van enkele evangelisatiefilms vertoond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.