+ Meer informatie

Pluimvee en eieren

1 minuut leestijd

VLEUTEN — In de week tot 29 mei Hepen op de vrije markt de kuikenprijzen op, terwijl voor de oude kippen ongeveer gelijke prijzen betaald werden als voorgaande week, behoudens voor de zware moederdleren, waarvoor minder betaald werd.

Door de goede exportvraag was de markt vriendelijker. Bovendien meldt men een vrij bevredigende afzet in het binnenland, echter tegen algemeen als te laag geachte prijzen. Opgemerkt dient dat de producentenprijzen in Nederland nogal wat lager zijn dan in Duitsland.

Een verhoging kan evenwel binnenkort wel tegemoet gezien worden. Dit ook in verband met nogal wat uitval op enkele plaatsen. De ^fzet naar Duitsland blijft nogal wat achter bij vorig jaar. Daarentegen is er een grotere afzet naar derde landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.