+ Meer informatie

Regenwater

1 minuut leestijd

Wij wonen aan de rand van Dordrecht, niet ver van Shell Moerdijk en in een drukke straat met veel uitlaatgassen. In de tuin staat een loods, afgedekt met asbestcement golfplaten. Het regenwater daarvan vangen wij op via een pvc-goot in een pvc-ton. Is dit water nu te gebruiken, bijv. om de was te doen, de vaat te wassen of ons haar? Wij houden de golfplaten redelijk schoon. Antwoord — De kwaliteit van regenwater loopt in ons land sterk uiteen, al naar de omgeving. Soms daalt de pH tot 4 of 5 door de vele zuurvormende stoffen in de lucht. Soms bevat het veel stof en andere verontreinigingen. Voor uw doeleinden lijkt het ons echter wel bruikbaar. Maar als u de vaat doet gebruikt u toch een afwasmiddel? Dat zult u toch met schoon water uit de kraan afspoelen? Zo ook uw haar. Dan hebt u zeker geen last. Overigens moet u regenwater vooral opvangen als er een uitgebreide regenbui aankomt of als er dagenlang regen in de lucht zit. De lucht is dan als het ware schoongewassen en het regenwater is dan veel beter dan wanneer er na vele dagen droogte een klein buitje valt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.