+ Meer informatie

SU gaat zich van spionnen ontdoen

„Verrader" Blake wellicht terug naar Londen

1 minuut leestijd

LONDEN (AFP/REUTER) — De kwestie van spionnen, dubbelagenten en 'verradei^', voortkomend uit de periode van de Koude Oorlog, die zijn ontkomen aan de justitie van hun land door naar de Sowjet-Unie te vluchten, „zal opnieuw worden bezien", zo heeft de vice-voorzitter van de KGB, Sergej Stepasjin, tegenover een Britse krant verklaard.

The Daily Express schreef gisteren dat een van de beroemdste spionnen in de geschiedenis, George Blake, een voormalige hoge functionaris van de Britse geheime dienst die jarenlang voor de KGB werkte, zal worden teruggestuurd naar huis. „Hij is een verrader van Groot-Brittannië en hij zal worden behandeld als een verrader", zo zei Sergej Stepasjin, de adjunct van de nieuwe KGB-leider Vadim Bakatine. „Ik ken dit geval en ik kan u zeggen dat hij spoedig zal worden teruggestuurd", zo zei hij. „De andere verraders ook", zo voegde hij daaraan toe.

„Nonsens"

Met de opmerking „nonsens" reageerde Blake gisteren op een bericht dat hij zou worden teruggestuurd naar Londen. In Moskou verklaarde Blake over een dagbladbericht dat de staatsveiligheidsdienst KGB zijn geval zou gaan herzien: „Ik ben ervan overtuigd dat de KGB daar nooit toe zal overgaan. Ik voel me net zo veilig als voorheen", zei hij tegenover het Britse Independent Television News.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.