+ Meer informatie

Stadion door Vuurzceëii gcwocd tijdens Paasdagen

Eén dode in Sliedrecht

2 minuten leestijd

SLIEDRECHT — Eerste Paasdag is om ongeveer half zes 's morgens brand uitgebroken in de Middenstraat 24 en 26, waarbij één man door rookverstikking om het leven kwam.

De brand heeft in de onder- en bovenwoning gewoed. De benedenwoning werd gespaard. Het slachtoffer, de heer L. de Jager, werd in de keuken van de bovenste woning gevonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar men denkt aan kortsluiting.

Maandagmiddag werd om half vijf brand ontdekt in de oude Erasmus-mavo. Het vuur woedde over de gehele lengte. De vier houten noodlokalen op het schoolplein bleven gespaard. Een loods in de nabijheid liep wel enige schade op. Vorige week werd door b en w besloten de school te laten slopen en er door een stichting een gezinsvervangend tehuis voor in de plaats laten zetten.

Zaterdagavond is brand uitgebroken in de christelijke scholengemeenschap voor handel en administratie aan de Schenkweg in Den Haag. De brand woedde in twee gebouwen. Na enige uren was de brandweer het vuur mees ter. Over omvang en oorzaak is niets be kend.

In Groningen zijn onbekenden in nacht van zaterdag op zondag het dis trictskantoor van de Westland Utrecl Hypotheekbank in Groningen binner gedrongen en hebben daar vermoedt lijk brand gesticht. Het pand brandd gedeeltelijk uit. De schade loopt in d tonnen.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks twee uur het bureau van < rijkspolitie in 's-Graveland afgebrand. Gebleken is dat alles was overhoop g( haald en dat de brand te wijten mo zijn aan brandstichting na inbraak. I rijkspolitie is nu ondergebracht in t brandweerkazerne van 's -Gravelar (telf. 035- 62086).

Een brand heeft maandagmorgen i een boerderij in het Groningse Bellinj wolde voor twee ton schade aangericb Het woongedeelte en een deel van c schuur, waarin vier caravans stonde gingen in vlammen op. Persoonlijke oi gevallen deden zich niet voor.

Een felle uitslaande brand hee maandagavond in een elektriciteit zaak in het winkelcentrum van c Zeeuwsvlaamse plaats Hulst voor toi nen schade aangericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.