+ Meer informatie

Demonstratie studenten

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Daartoe opgeroepen door het Landelijk overleg van studentenvakbonden en de Asva hebben circa 2000 studenten zaterdagmiddag in Amsterdam deelgenomen aan een protestdemonstratie tegen de bezuinigingsmaatregelen, die het ministerie van Onderwijs wil doorvoeren. Onder de leuze „Stop de afbraak van het wetenschappelijk onderwijs" trok de stoet van het Museumplein, via Leidseplein, Koningsplein, Muntplein, Rembrandtplein en Utrechtsestraat naar het Amstelveld, waar een aantal sprekers de demonstranten opwekten tot verzet tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Het protest richtte zich met name ook tegen de volgens de studenten te lage inkomens. De beurzen worden lager, het aantal beursstudenten kleiner en de kinderbijslag en -aftrek wordt te laag genoemd. De ouders moeten te veel bijpassen en lang niet alle ouders zijn daartoe in staat. Bijverdienen wordt steeds moeilijker, want werk is er nauwelijks te vinden. Daarom noemden de sprekers het bittere noodzaak, dat het studenteninkomen wordt verbeterd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.