+ Meer informatie

Huwelijk

1 minuut leestijd

U gelooft nauwelijks in uw vak. Waarom bent upsychiatergeblevenf

„Gek antwoord: waarom ben ik getrouwd? Dat weet ik niet. Niemand kan mij verklaren waarom ik verliefd ben geworden en nog steeds van dat mens hou. Maar als je me vraagt of ik er wat aan heb, dan zeg ik: Nou! Heeft mijn vrouw er wat aan ? Nou! Durf ik best te zeggen. We steunen elkaar en hebben een emotionele band.

Zo denk ik ook in mijn werk iets voor mensen te kunnen betekenen. Het verschil tussen een huwelijk en psychotherapie is maar heel klein. Het enige is dat ik de relatie met m'n vrouw ben aangegaan in de hoop en met het verlangen dat die tot de dood zal voortduren. En dat we intiem met elkaar konden zijn. Dat ligt in m'n verhouding met patiënten anders. Maar verder is het onderscheid minimaal. Ik denk dat ik vaak even veel van patiënten hou als van m'n vrouw. Alleen op een andere manier.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.