+ Meer informatie

Elsschots "Huwelijk"

1 minuut leestijd

Er staan zeer ontroerende verzen in dit mooie boekje, hoe bekend ze vaak ook al zijn. Zoals "Liefde" van P. A. de Génestet, "Jaap" van Jacqueline van der Waals, "De moeder" van Geerten Gossaert. Van sommige opgenomen dichters waren in mijn ogen wel mooiere en ook letterkundig rijkere verzen te vinden. Zo is "De minnenden" van Willem de Mérode niet zijn beste liefdesgedicht. En •"Het huwelijk" van Willem Elsschot is geen liefde meer, maar diepe haat. De toelichtingen bij de verzen zijn kort, zakelijk en vaak heel raak. Een waardevol geschenkboekje voor hen die nog niet van poëzie hielden. Deze paperback van uitg. Boekencentrum (Den Haag) telt 87 blz. en kost 17,90 gld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.