+ Meer informatie

Lonen in sociale werkvoorziening gaan omhoog

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De lonen van alle werknemers in de sociale werkvoorzieningen in ons land zullen met 5 procent worden verhoogd. Minister Boersma (Sociale Zaken) zal proberen deze verhoging met ingang van 1 september a.s. te realiseren.

De verhoging — (een afsluiting van vorig jaar doorgevoerde integratiemaatregelen van hand/hoofdarbeiders) wordt berekend over de lonen, zoals zij op 1 juli van dit jaar zijn vastgesteld. De samenwerkende bonden van overheidspersoneel (ABVA, KABO en NCBO) hebben dit woensdagmiddag bekendgemaakt na afloop van besprekingen met minister Boersma en zijn staatssecretaris Mertens. Over een paar maanden zullen de bonden en minister Boersma weer praten over de nog steeds bestaande achterstand in de beloning van de WSW-werknemers. Dit gebeurt dan aan de hand van de resultaten van een loonvergelijkend onderzoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.