+ Meer informatie

Veelgeld

1 minuut leestijd

Het dilemma waarvoor de EG zich geplaatst ziet is dus veelvoudig: dringt men aan tot herstel van de oude situatie (en vervaltmen in dezelfde fout als weleer), dan is een bloedige burgeroorlog onvermijdelijk; komt men nu al tot erkenning van de twee republieken dan volgt volkerenöorlog in Joegoslavië zelf

De EG krijgt intussen de tijd intern orde op zaken te stellen en zo mogelijk écht een gemeenschappelijke politieke visie op het buitenland te ontwikkelen. Maar of al die andere minderheden in Joegoslavië -met name de Serven, hun verwanten in Kroatië, maar ook de minderheden in Bosnië-Hercegovina— die tijd zullen gebruiken om aan een alomvattend compromis te werken...dat is zeer de vraag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.