+ Meer informatie

Westerse misvatting

1 minuut leestijd

Hoe zou het Westen zich tegenover de huidige situatie in de Sowjet-Unie moeten opstellen?

„Volledig fataal vind ik de blijkbaar bij de meeste westerse regeringen overheersende bereidheid Gorbatsjov nog sterker politiek op de been te houden. Een herhaling van de fout die men al vanaf eind 1990 maakt. Het gaat niet meer aan Gorbatsjov en de Unieregering te steunen. Als er al meer hulp moet worden geboden, dan slechts voor heel concrete projecten in de afzonderlijke republieken. Alleen door democratische verkiezingen gelegitimeerde republieksregeringen mogen de ontvangers van onze hulp zijn.

We moeten er toch kennis van nemen dat ondanks deze staatsgreep Gorbatsjovs populariteit in de Sowjet-Unie buitengewoon gering is, dat zelfs tijdens de laatste demonstraties voortdurend zijn aftreden werd geëist. Ik kan geen begrip opbrengen voor de westerse houding die nu zelfs oproept tot extra hulp voor Gorbatsjov".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.