+ Meer informatie

Verlies Hagemeijer zeven miljoen gulden

1 minuut leestijd

NAARDEN — Hagemeüer NV (handel en industrie) heeft in de eerste zes maanden van 1979 een nettoverlies van ƒ 6,9 min geleden tegen een winst van ƒ 8,8 min in dezelfde periode van vorig jaar. Ondanks een aantal onzekerheden waarmee het concern te maken heeft meent de raad van bestuur, dat voor de tweede helft van 1979 met een verbetering van de resultaten rekening mag worden gehouden.

Na aftrek van ƒ 4,7 min reorganisatielasten heeft Hagemeijer dit eerste halQaar een exploitatiewinst behaald van ƒ 23,8 min tegen ƒ 32,5 min vorig jaar. Afschrijvingen vergden ƒ6,8 min (v.j. ƒ5,9 min) en aan rente was ƒ 17,2 min (ƒ 13,8 min) verschuldigd. Bijzondere baten droegen ƒ'0,4 min (ƒ 3,0 min) aan het resultaat bij. Voor vennootschapsbelasting werd ƒ 5,4 min (ƒ6,3 min) gereserveerd, terwijl aan winst aan derden ƒ 1,7 min (ƒ 0,8 min) in mindering werd gebracht. Hieruit resulteert het nettoverlies, dat per aandeel van ƒ 20 nominaal ƒ 4,70 bedroeg tegen een winst van ƒ 55,99 vorig jaar.

Reorganisatiekosten

Het bedrijf verwerkte ƒ 1,3 min valutawinst niet in de resultaten evenmin als vorig jaar een valutaverlies van ƒ 1,7 min. In welke mate de reorganisatiekosten van ƒ0,7 min ten laste zullen worden gebracht van de eind 1978 gevormde voorzieningen, zal worden bepaald bij het opmaken van het jaarresultaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.