+ Meer informatie

Achteruit

1 minuut leestijd

Vrouwen parkeren slechter dan mannen. Tenminste, dat zegt de Britse verzekeringsmaatschappij Admiral Insurance. De onderneming bekeek een half miljoen schadeclaims. Wat bleek? Bestuursters raken veel vaker een geparkeerde auto dan mannen. En bij het achteruitrijden is de kans op een ongeval bij vrouwen ook groter. De Britse tegenhanger van de ANWB, de Automobile Association, geeft aan dat de cijfers wel een vertekend beeld geven. Vrouwen gebruiken de auto namelijk vaker voor korte ritten, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Zij moeten dus relatief vaker parkeren. Mannen leggen meer langere afstanden op snelwegen af. Zij zijn dan ook vaker betrokken bij zwaardere ongevallen.

Fietstochtje

In negen jaar tijd verbruikte hij negen fietsen voor zijn reis. Dzhumber Lezhava keerde deze week terug in Tbilisi na een fietstocht van negen jaar rond de wereld. De Georgiër begon op 13 augustus 1993 met de reis en legde in totaal een afstand van zo'n 246.000 kilometer af. "Ik kon thuis niet stil gaan zitten, daarom heb ik deze tocht gemaakt", zei de man na afloop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.