+ Meer informatie

Hertrouwen mag in Kerk Engeland

1 minuut leestijd

LONDEN - Op de generale synode van de Anglicaanse Kerk in Londen is gisteren het laatste struikelblok geslecht voor mensen die na een scheiding in de kerk willen hertrouwen. Daarmee lijkt de weg vrij te zijn voor het huwelijk van prins Charles en zijn vriendin.

Een poging van een aantal geestelijken om het besluit alsnog te blokkeren, had gisteren geen resultaat.

De synode van de Kerk van Engeland stemde al in juli dit jaar met de beleidsherziening in. Gescheiden personen kunnen nu ook hertrouwen als hun vroegere partner nog leeft. Officieel moet echter eerst een vijftig jaar oud besluit worden herroepen. Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk donderdag, zo is de verwachting.

Met de wijziging is de weg vrij voor prins Charles om te trouwen met zijn partner Camilla Parker Bowles, wier ex-man nog in leven is.

De synode sprak gisteravond ook over de dreigende oorlogssituatie in Irak. Vertegenwoordigers riepen christenen op om te bidden voor een rechtvaardige resolutie, die vrede zal bewerkstelligen. Een grote meerderheid van de sprekers betoogde dat de VS en Groot-Brittannië onrechtvaardig zouden handelen als ze Irak nu zouden aanvallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.