+ Meer informatie

GEB R'dam loopt 15,7 miljoen mis

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Het Gemeente Energiebedrijf (GEB) van Rotterdam is in 1990 een bedrag van 15,7 miljoen gulden misgelopen als gevolg '.an oninbare vorderingen. Dit blijkt uit een gisteren verschenen verslag van de directie van het GEB.

Het totale bedrag op de post dubieuze debiteuren bedroeg het afgelopen jaar 26,2 miljoen gulden. Met een deel van de 17.500 wanbetalers heeft het GEB inmiddels een betalingsregeling getroffen. Het gaat om mensen die langer eten een jaar de energierekening niet hebben betaald.

Ten opzichte van 1989 is het bedrag aan oninbare vorderingen afgenomen, in dat jaar werd er namelijk nog 18 miljoen gulden als verloren beschouwd. Het betalingsgedrag van de klanten van het GEB is volgens een woordvoerder de laatste jaren wel verbeterd. Toch wacht 10 procent nog steeds te lang met het betalen van de energierekening.

In totaal had het GEB eind december 1990 nog 183,5 miljoen gulden van zijn klanten te goed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.