+ Meer informatie

Woonwagen- en schippersscholen gaan verdwijnen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De aparte scholen voor kinderen van woonwagenbewoners, schippers, kermisexploitanten en circusmedewerkers gaan verdwijnen. Staatssecretaris Wallage van onderwijs schrijft dit in een beleidsbrief die hij deze week naar een aantal onderwijsorganisaties heeft gestuurd.

Wallage wil de scholen omzetten in gewone basisscholen waarop de kinderen van de woonwagenbewoners en andere trekkende bevolkingsgroepen extra aandacht krijgen. De scholen worden daartoe opgenomen in de op te richten samenwerkingsverbanden tussen het basisonderwijs en het speciaal onderwijs.

De omzetting in gewone scholen moet volgens Wallage plaatsvinden op 1 januari 1993. Tot 1 januari 1996 krijgen de scholen vervolgens de gelegenheid om zich te bewijzen als zo'n gewone basisschool. Hebben zij na drie jaar niet voldoende leerlingen, dan worden zij opgeheven conform de regels van het nieuwe schaalvergrotingsbeleid in het basisonderwijs.

Er zijn op dit moment nog negen scholen voor kinderen van woonwagenbewoners. In 1985, toen de basisscholen werden gevormd, waren dat er nog 22. Het aantal scholen voor schipperskinderen daalde in dezelfde periode van zeven naar zes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.