+ Meer informatie

Mitterrand sluit bezoek BRD af

1 minuut leestijd

BONN — De Franse president, Fransois Mitterrand, en de Westduitse bondsdkanselier. Helmut Kohl. hebben gisteren met een gemeenschappelijke persconferentie hun tweedaags overleg in Bonn afgesloten. Beiden spraken van een constructieve bijeenkomst.

Kohl noemde nog eens het „grote belang" van de dialoog tussen Bonn en Parijs, en Mitterrand maakte gewag van de „goede en gezonde traditie" van de betrekkingen tussen beide landen. Kohl zei dat onder meer is gewerkt aan de voorbereidingen voor de topconferentie van de Europese Gemeenschap, die binnenkort op het Griekse eiland Rhodos zal worden gehouden.

Ook wordt er volgens de bondskanselier goede vooruitgang gemaakt met de oprichting van een gemeenschappelijk Frans-Westduitse brigade, die volgens Kohl over twee jaar operationeel kan zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.