+ Meer informatie

Senaat VS stelt voorwaarden voor hulp El Salvador

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse militaire hulp aan het Centraalamerikaanse land El Salvador moet aan bepaalde voorwaarden worden onderworpen. Dit heeft senaatscommissie voor buitenlandse zaken maandag besloten mét elf stemmen tegen een.

De commissie verwierp hiermee een oproep op het laatte moment van minister van buitenlandse zaken Alexander Haig die in een brief zei dat het verbinden van voorwaarden aan de hulp „terroristen en marxistische guerrillastrijders" de kans gaf deze te blokkeren en hervormingen te verhinderen.

De senaatscommissie wil in het fiscale jaar 1982 de Amerikaanse militaire adviseurs in Él Salvador terugroepen als president Reagan niet kan verzekeren dat dat de regering van dit land haar leger in de hand kan houden, de rechten van de mens kan garanderen en politieke hervormingen kan uitvoeren.

Eerder stelde de commissie voor buitenlandse zaken van het huis van afgevaaridigden voorwaarden voor Amerikaanse militaire hulp aan El Safvador.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.