+ Meer informatie

Milieuwethouder Amersfoort stapt op

1 minuut leestijd

AMERSFOORT (ANP) - De Amersfoortse milieuwethouder Broek (WD) stapt om ^lolitieke redenen" op. Bovendien wil hij ook zo snel mogelijk vertrekken als raadslid. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Het Amersfoortse college van B en W bestaat nu nog uit een VVD'er, twee wethouders namens de PvdA en twee CDA'ers.

De gemeenteraad heeft de afgelopen dagen gedebatteerd oyer de begroting. Broek noemt de reden voor zijn vertrek „puur politiek". In zijn ontslagbrief schrijft hij dat het voor hem „niet langer mogelijk is te functioneren wanneer ik door twee van de drie coalitiepartners voortdurend onderuit word gehaald". , Daartoe rekent Broek vermoedelijk ook zijn eigen partij, omdat hij de „ambities van mijn eigen fractiegenoten" speciaal in de brief vermeldt. Ook noemt hij „de aanhoudende publieke betweterige inbreng van de PvdA-vertegenwoordiger in de gemeenteraad, de heer De Wilde".

Broek trad in mei dit jaar aan als milieuwethouder. Zijn voorganger was voortijdig opgestapt in verband met problemen rond het stadsvernieuwingsproject in de gemeente Amersfoort. Het college zal zich beraden op de situatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.