+ Meer informatie

van onze binnenlandredactie

1 minuut leestijd

kamer zei Duynstee in dat vraaggesprek (afgedrukt in EM van 25 april) onder meer: „Een kwart van de Tweede-Kamerfractie van het CDA bestaat uit hielenlikkers van de PvdA. Het zijn figuren die ook kritiekloos de oren laten hangen naar de vakbeweging (...) Dan is er nog een kwart, dat het zelf niet weet. De ene keer staan ze achter de dissidenten, de andere keer schrikken ze van zichzelf. De overblijvende helft vande fractie zou het liefst kiezen voor middenkoers, met duidelijke opties. Niet volgens de vage doctrine die de nieuwe voorzitter Bukman heeft uitgestippeld: „Het CDA is links noch rechts". „Dat is geen vertrekpunt", aldus Duynstee, die Bukman even later ten enenmale ongeschikt noemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.